Pelletkachel kopen Oosterhout

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterhout kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina lees je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4909

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Je kunt denken aan: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterhout iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Filo van het merk RikaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Oosterhoutverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oosterhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Oosterhout waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterhout

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per model.

pelletkachel installateurs in oosterhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen m.b.t. jouw woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga voor een geschikte installateur in Oosterhout. Let op verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oosterhout?

Tegenwoordig zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €800 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Good 6 (Efiamma), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • RONDO³ 6.5 (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • BellaVista (R) Plus 15A (Thermorossi), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oosterhout. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4909.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente