Pelletkachel kopen Udenhout

Vergelijk installateurs pelletketels Udenhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Udenhout kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze website vind je veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 5071

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5071
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Udenhout iets om te overwegen. Denk aan de SPV-M13 NICOLE van het merk Punto FuocoOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tilburgverbruikt 2900 kWh stroom plus 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €121,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Udenhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Udenhout waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Udenhout

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in udenhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen speciale vragen met betrekking tot je huis. Denk aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als ambiance en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en selecteer een goede installateur in Udenhout. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Udenhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Udenhout?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €700 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • PELLQUADRO (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Sibilla (Extraflame), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Fusion 8.2 (Elledi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Udenhout. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5070, 5071.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!