Pelletkachel kopen Drimmelen

Vergelijk installateurs pelletketels Drimmelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drimmelen kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker tref je waardevolle raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 4924

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei zaken. We spreken over: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4924
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Drimmelen een uitstekende optie. Dat kan zijn de LUCIA PLUS van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Drimmelengebruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €169,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Drimmelen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Drimmelen waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Drimmelen

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in drimmelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel installateurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen aangaande jouw woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Drimmelen. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drimmelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Drimmelen?

Hedendaags vind je verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €850 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Bijoux (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • H20 (BIODOM 27 d.o.o.), vermogen 18,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Interio 14 (Thermoflux), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Drimmelen. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4924.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente