Pelletkachel kopen Berkel-Enschot

Vergelijk installateurs pelletketels Berkel-Enschot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berkel-Enschot kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze vergelijker bekijk jij actuele raadgeving die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 5057

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene variabelen. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5057
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Berkel-Enschot zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Aurora van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Tilburgverbruikt 2900 kWh stroom en nog eens 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €121,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Berkel-Enschot vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Berkel-Enschot waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Berkel-Enschot

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per product.

pelletkachel installateurs in berkel-enschot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen die gaan over uw woning. Denk aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als uitstraling en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een erkende installateur in Berkel-Enschot. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berkel-Enschot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Berkel-Enschot?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is varieert tussen de €450 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • DIDA PLUS (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Novella (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Smart 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Berkel-Enschot. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5056, 5057, 5059.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!