Pelletkachel kopen Garmerwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Garmerwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Garmerwolde kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze website tref jij uitgebreide gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 9798

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse variabelen. Onder andere: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9798
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Garmerwolde een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Orchidea – Bucaneve TA11C van het merk UNGARO S.r.L.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ten Boerverbruikt 2740 kWh stroom plus nog eens 2740 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €169,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Garmerwolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Garmerwolde waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Garmerwolde

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in garmerwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Denk aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een erkende installateur in Garmerwolde. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Garmerwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Garmerwolde?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €650 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Noelle 10 (densan), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Adevo (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Garmerwolde. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9798.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!