Pelletkachel kopen Ten Post

Vergelijk installateurs pelletketels Ten Post

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ten Post kopen is bij uitstek geschikt om woningen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref jij samengestelde raadgeving die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9792

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9792
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ten Post geen gek idee. Je kunt kiezen voor de MCZ VIVO 80 PELLET BASIC van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ten Boerverbruikt 2740 kWh stroom en stookt 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €169,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ten Post vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Ten Post waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ten Post

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en besparende oplossing: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in ten-post


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen aangaande uw woonobject. Denk aan de grootte van de woning de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Ten Post. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ten Post


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ten Post?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €400 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Malika Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 22,8 [KW], €1140 subsidie.
 • TH 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ten Post. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9792.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!