Pelletkachel kopen Lellens

Vergelijk installateurs pelletketels Lellens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lellens kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze website vind je toepasbare adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 9794

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9794
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lellens iets om te overwegen. Dat kan zijn de QUADRA6 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ten Boerverbruikt 2740 kWh stroom plus 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lellens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Lellens waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lellens

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope keuze: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per model.

pelletkachel installateurs in lellens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn speciale vragen inzake het huis. Denk aan de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een professionele installateur in Lellens. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lellens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Lellens?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €400 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Hydro DV180 (Davinci), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor Idro 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lellens. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9794.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!