Pelletkachel kopen Sint Annen

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Annen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Annen kopen stelt jou in staat om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker lees je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9796

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Denk aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9796
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Annen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de STEEL-MIRIAM10 van het merk KalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Ten Boerverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Sint Annen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Sint Annen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Annen

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model wordt aangeraden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke optie: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in sint-annen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over het woonobject. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Sint Annen. Vraag naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Annen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Sint Annen?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €850 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Hydro DV250 (Davinci), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • Redonda Glass 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sint Annen. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9796.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!