Pelletkachel kopen Winneweer

Vergelijk installateurs pelletketels Winneweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winneweer kopen maakt het mogelijk om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verschillende soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker doorzoek je accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 9793

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van velerlei factoren. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9793
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winneweer een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Norma RR12C-RU van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Ten Boergebruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Winneweer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Nederlanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Winneweer waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Winneweer

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en besparende optie: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in winneweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen speciale vragen over jouw huis. Onder andere de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Winneweer. Let op ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Winneweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Winneweer?

Er zijn op dit moment veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard extra interessant. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €600 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Hydro DV140 (Davinci), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • NSAT 260 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Winneweer. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9793.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!