Pelletkachel kopen Thesinge

Vergelijk installateurs pelletketels Thesinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Thesinge kopen opent nieuwe deuren om je huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via pelletkachelrevolutie.nl check jij praktische adviezen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9797

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. Onder andere: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9797
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Thesinge zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Maestrale square 100 Glass van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ten Boerconsumeert 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Thesinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Thesinge waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Thesinge

Een innovatieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende oplossing: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in thesinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen die gaan over jouw woning. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een geschikte installateur in Thesinge. Houd rekening met recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Thesinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Thesinge?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €850 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Noelle 6 (densan), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Avito / Avito slim / Avito Rao (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Thesinge. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9797.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!