Pelletkachel kopen Woltersum

Vergelijk installateurs pelletketels Woltersum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woltersum kopen biedt jou de kans om een huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker bekijk jij waardevolle informatie die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9795

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei onderdelen. Onder andere: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9795
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woltersum wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de SCIROCCO IDRO ACS 14 van het merk Dielle SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ten Boerconsumeert 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €169,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Woltersum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Woltersum waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Woltersum

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en besparende installatie: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in woltersum

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. De meeste monteurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen diverse vragen m.b.t. je huis. U kunt denken aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en selecteer een erkende installateur in Woltersum. Let op reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Woltersum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Woltersum?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over honderden pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €800 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Hydro DV220 (Davinci), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Redonda Glass 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Woltersum. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9795.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!