Pelletkachel kopen Sprundel

Vergelijk installateurs pelletketels Sprundel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sprundel kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina doorzoek je bruikbare info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4714

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4714
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sprundel wellicht iets voor jou. Denk aan de Dustin 24 van het merk densanOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Rucphengebruikt 3730 kWh stroom plus nog eens 3730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €196,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sprundel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Hollanders overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Sprundel waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Sprundel

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in sprundel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent het huis. U kunt denken aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en selecteer een betrouwbare installateur in Sprundel. Vraag naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sprundel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Sprundel?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €450 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • GP 135 (Güde), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Ortigara (EuroAlpi), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Lille 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sprundel. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4714.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!