Pelletkachel kopen St. Willebrord

Vergelijk installateurs pelletketels St. Willebrord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in St. Willebrord kopen opent nieuwe deuren om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij bruikbare toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 4711

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei variabelen. Denk aan: jouw soort woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4711
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in St. Willebrord iets om te overwegen. Denk aan de Novella Plus van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Rucphenverbruikt 3730 kWh stroom en nog eens 3730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel St. Willebrord vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in St. Willebrord waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in St. Willebrord

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem is toepasbaar voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende keuze: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in st-willebrord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste experts plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over uw woonobject. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in St. Willebrord. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in St. Willebrord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in St. Willebrord?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €550 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • GP 8000 Basic / HP24-S9 (Güde), vermogen 9,4 [KW], €500 subsidie.
 • Monviso (EuroAlpi), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Lille 5 (EdilKamin), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in St. Willebrord. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4710, 4711.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!