Pelletkachel kopen Zegge

Vergelijk installateurs pelletketels Zegge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zegge kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze website bekijk je bruikbare details die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 4735

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van velerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4735
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zegge geen gek idee. Denk aan de Eco 7, EF 7, Leisure 7, Easy 7 van het merk EcofireMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Rucphenconsumeert 3730 kWh stroom en 3730 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €196,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zegge vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Zegge waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zegge

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in zegge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen diverse vragen die gaan over uw huis. Onder andere de grootte van het huis de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Zegge. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zegge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zegge?

Er zijn op dit moment verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €450 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • HSP 2.17 HOME 713.07 (Haas & Sohn), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Betty (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Klik (EdilKamin), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zegge. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4735.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!