Pelletkachel kopen Schijf

Vergelijk installateurs pelletketels Schijf

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schijf kopen maakt het mogelijk om een woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool vind je samengestelde toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 4721

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. Denk aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4721
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schijf een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Inserto D10 van het merk Mondena ItaliaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Rucphenconsumeert 3730 kWh stroom plus nog eens 3730 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €196,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Schijf vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Schijf waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schijf

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in schijf


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel experts zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen over je huis. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een uitstekende installateur in Schijf. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schijf


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schijf?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €400 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HSP 6 PALLAZZA -III 534.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Vezzana (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Aris UP Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Schijf. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4714, 4721, 4722.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!