Pelletkachel kopen Nispen

Vergelijk installateurs pelletketels Nispen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nispen kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker lees jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 4725

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Onder andere: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nispen wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de PO 03-7 Family.nrg light selection van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Roosendaalgebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nispen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nispen waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nispen

Een alternatieve is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en relatief goedkope oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in nispen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van je huis. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Nispen. Kijk naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nispen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nispen?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het bedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €700 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • HSP 6 PALLAZZA-III 534.08 (grande) (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Peralba C/C1 (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Sally (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nispen. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4709, 4725.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!