Pelletkachel kopen Moerstraten

Vergelijk installateurs pelletketels Moerstraten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Moerstraten kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij toepasbare info die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 4727

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Denk aan: type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4727
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Moerstraten iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ecofire Olga idro 26 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Roosendaalgebruikt 2990 kWh stroom en stookt 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Moerstraten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Moerstraten waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Moerstraten

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in moerstraten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van jouw woning. Bijvoorbeeld het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of juist een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en selecteer een uitstekende installateur in Moerstraten. Let op recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Moerstraten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Moerstraten?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • HSP 6 PELLETTO C 419.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Pasubio (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Kira (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Moerstraten. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4614, 4727.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!