Pelletkachel kopen Wouwse Plantage

Vergelijk installateurs pelletketels Wouwse Plantage

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wouwse Plantage kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze tool ontdek jij uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4725

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wouwse Plantage iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Doge D10 van het merk Mondena ItaliaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Roosendaalgebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wouwse Plantage vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Wouwse Plantage waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wouwse Plantage

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en kostenbesparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in wouwse-plantage


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste specialisten focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen over je huis. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies een erkende installateur in Wouwse Plantage. Bekijk de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wouwse Plantage


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wouwse Plantage?

In de huidige situatie zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €600 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • HSP 6 PALLAZZA-III 534.08 C (grande) (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rocca (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Sally Plus (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wouwse Plantage. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4725.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!