Pelletkachel kopen Wouw

Vergelijk installateurs pelletketels Wouw

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wouw kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina check jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 4724

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. Denk aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4724
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wouw zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Donna Air 60 US van het merk Royal / PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Roosendaalgebruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €156,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wouw vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Wouw waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wouw

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en relatief goedkope oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in wouw


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen die gaan over jouw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als en soort kachel en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Wouw. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wouw


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wouw?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €700 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • HSP 6 PALLAZZA-III 519.08 C (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Peralba (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Blade (EdilKamin), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wouw. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4724.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!