Pelletkachel kopen Heerle

Vergelijk installateurs pelletketels Heerle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heerle kopen stelt jou in staat om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via onze vergelijker bekijk je veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 4726

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4726
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heerle geen gek idee. Een voorbeeld is de Interio 14 van het merk ThermofluxOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Roosendaalgebruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Heerle vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Heerle waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heerle

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in heerle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen omtrent uw woning. Belangrijk zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Heerle. Bekijk de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heerle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Heerle?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €650 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • HSP 6 PELLETTO 419.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rocca C (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Vyda (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heerle. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4726.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!