Pelletkachel kopen Doorwerth

Vergelijk installateurs pelletketels Doorwerth

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doorwerth kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze tool vind jij bruikbare informatie die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 6865

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke factoren. Onder andere: type woning, wat het doel is, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doorwerth zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Nelly Piu van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Renkumconsumeert 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Doorwerth vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Doorwerth waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Doorwerth

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en besparende installatie: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in doorwerth


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel monteurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen m.b.t. uw huis. Onder andere de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook factoren als de kleur en de maatvoering hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Doorwerth. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doorwerth


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Doorwerth?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €500 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Aqua 18 Turbo All Style/ Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-MARTA20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Ambria2 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Doorwerth. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6865.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!