Pelletkachel kopen Heveadorp

Vergelijk installateurs pelletketels Heveadorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heveadorp kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze website vind je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 6869

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6869
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heveadorp iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Pidra 13 Aromy Idra van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Renkumverbruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heveadorp vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Heveadorp waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heveadorp

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en besparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1050 per model.

pelletkachel installateurs in heveadorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over je huis. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga in zee met een geschikte installateur in Heveadorp. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heveadorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Heveadorp?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend extra interessant. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €450 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 18 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-DANIELA20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Foghet Evo (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Heveadorp. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6869.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!