Pelletkachel kopen Heelsum

Vergelijk installateurs pelletketels Heelsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heelsum kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker check jij handige informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 6866

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere zaken. Onder andere: jouw type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6866
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heelsum geen gek idee. Je kunt kiezen voor de LP up 6 Linea Glass van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Renkumverbruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heelsum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Heelsum waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heelsum

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en voordelige beslissing: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in heelsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen over uw woning. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Heelsum. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heelsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heelsum?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €550 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aqua 18 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-ILARIA24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Reverse (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Heelsum. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6866.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!