Pelletkachel kopen Oosterbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterbeek kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verschillende soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze pagina lees jij actuele gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 6861

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene facetten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6861
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterbeek wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Dorica Pidra 6 van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Renkumgebruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oosterbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Oosterbeek waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterbeek

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in oosterbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen aangaande uw huis. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als ambiance en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een professionele installateur in Oosterbeek. Kijk naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oosterbeek?

Er zijn op dit moment diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €550 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 18 -All Style (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-FRANCESCA17 (Kalor), vermogen 17,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Ambria2 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oosterbeek. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6860, 6861, 6862.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!