Pelletkachel kopen Wolfheze

Vergelijk installateurs pelletketels Wolfheze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wolfheze kopen is bij uitstek geschikt om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze website lees jij praktische toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 6874

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. We spreken over: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wolfheze zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Murano Mirror D12 van het merk Mondena ItaliaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Renkumgebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €176,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wolfheze vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Wolfheze waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wolfheze

Een innovatieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieubewuste en besparende oplossing: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in wolfheze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen verschillende vragen omtrent je woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Wolfheze. Vraag om ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wolfheze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wolfheze?

Er zijn op dit moment diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €700 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aqua 22 Glass / Iron (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-NADIA24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Arte Acciaio 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wolfheze. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6874.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!