Pelletkachel kopen Krabbendijke

Vergelijk installateurs pelletketels Krabbendijke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Krabbendijke kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze tool doorzoek jij waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 4413

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse zaken. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4413
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Krabbendijke misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Soft 100 van het merk KloverMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Reimerswaalverbruikt 2850 kWh stroom plus nog eens 2850 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Krabbendijke vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Krabbendijke waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Krabbendijke

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in krabbendijke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van uw woonobject. Onder andere het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een goede installateur in Krabbendijke. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Krabbendijke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Krabbendijke?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €900 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Alma 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Vyda (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.
 • OSTRO 50 TUBE (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Krabbendijke. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4413.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!