Pelletkachel kopen Kruiningen

Vergelijk installateurs pelletketels Kruiningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kruiningen kopen biedt jou de kans om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker bekijk je handige info die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 4416

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4416
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kruiningen geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Fuji van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Reimerswaalgebruikt 2850 kWh stroom en 2850 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kruiningen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer huizenbezitters preferereneen luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kruiningen waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kruiningen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en voordelige oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in kruiningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen m.b.t. het huis. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als ambiance en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies een geschikte installateur in Kruiningen. Vraag naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kruiningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Kruiningen?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €500 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aura 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Klik (EdilKamin), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Maestrale square 60 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Kruiningen. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4416.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!