Pelletkachel kopen Waarde

Vergelijk installateurs pelletketels Waarde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waarde kopen is bij uitstek geschikt om je huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool lees je samengestelde adviezen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 4414

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4414
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waarde zeer interessant. Denk aan de ORTISEI van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Reimerswaalgebruikt 2850 kWh stroom plus nog eens 2850 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Waarde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Waarde waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Waarde

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in waarde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Waarde. Let op beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waarde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Waarde?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €650 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aura 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Kira (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.
 • IDRO SMART 14 (Dielle SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Waarde. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4414.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!