Pelletkachel kopen Rilland

Vergelijk installateurs pelletketels Rilland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rilland kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze website doorzoek jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 4411

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4411
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rilland misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de 98NUX.6 / NUX6 van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Reimerswaalverbruikt 2850 kWh stroom en 2850 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Rilland vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Rilland waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rilland

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan benut worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in rilland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over uw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Rilland. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rilland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Rilland?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Domus (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sally Plus (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • OSTRO 50 (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Rilland. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4410, 4411.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!