Pelletkachel kopen Hansweert

Vergelijk installateurs pelletketels Hansweert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hansweert kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze pagina lees je veelzijdige info die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 4417

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van velerlei factoren. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4417
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hansweert een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Blade H 22 van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Reimerswaalverbruikt 2850 kWh stroom en 2850 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hansweert vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Hansweert waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hansweert

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijstechnisch interessante keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1350 per product.

pelletkachel installateurs in hansweert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je verschillende vragen ten aanzien van je woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als kleur / design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga voor een erkende installateur in Hansweert. Houd rekening met recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hansweert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hansweert?

Momenteel bestaan er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €700 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Icon 7.0 – B6S (Fontana SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • BILD (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Maestrale square 60 Glass (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hansweert. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4417.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!