Pelletkachel kopen Oostdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Oostdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostdijk kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt diverse modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze vergelijker doorzoek je uitgebreide toelichtingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 4415

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verschillende zaken. We spreken over: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4415
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostdijk een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Orchidea – Bucaneve TA9C van het merk UNGARO S.r.L.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Reimerswaalverbruikt 2850 kWh stroom en stookt 2850 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oostdijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oostdijk waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oostdijk

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende keuze: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in oostdijk

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen verschillende vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en selecteer een betrouwbare installateur in Oostdijk. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oostdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oostdijk?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €600 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Alma 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Evia (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oostdijk. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4415.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!