Pelletkachel kopen Zieuwent

Vergelijk installateurs pelletketels Zieuwent

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zieuwent kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze website doorzoek jij veelzijdige informatie die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 7136

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verscheidene onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zieuwent zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de MCZ SUITE HYDRO 15 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oost Gelregebruikt 3070 kWh stroom plus nog eens 3070 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zieuwent vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zieuwent waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zieuwent

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige optie: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in zieuwent


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen inzake uw woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies een betrouwbare installateur in Zieuwent. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zieuwent


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zieuwent?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €450 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Dani 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ulvik 8 (Livin’ flame), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • REDONDA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zieuwent. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7136.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!