Pelletkachel kopen Vragender

Vergelijk installateurs pelletketels Vragender

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vragender kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze website check jij praktische informatie die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7134

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. Denk aan: woning-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vragender wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Dame van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oost Gelregebruikt 3070 kWh stroom en nog eens 3070 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vragender vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Vragender waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Vragender

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in vragender


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent jouw huis. Belangrijk zijn het soort woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een erkende installateur in Vragender. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vragender


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Vragender?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het totaalbedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €400 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Christina 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • EVA (LAST CALOR-Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • 98NUX.12C / NUX12C (Kalor), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Vragender. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7134.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!