Pelletkachel kopen Mariënvelde

Vergelijk installateurs pelletketels Mariënvelde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mariënvelde kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker check je praktische aanbevelingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7263

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7263
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Mariënvelde wellicht iets voor jou. Denk aan de Icon 9.0 – B9S van het merk Fontana SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Oost Gelreverbruikt 3070 kWh stroom en 3070 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Mariënvelde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Mariënvelde waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Mariënvelde

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in marienvelde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen met betrekking tot jouw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een goede installateur in Mariënvelde. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Mariënvelde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Mariënvelde?

Tegenwoordig zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €700 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Hugo 14 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €725 subsidie.
 • MCZ STAR AIR 2.0 (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO-ALICE32 (Kalor), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Mariënvelde. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7263.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!