Pelletkachel kopen Groenlo

Vergelijk installateurs pelletketels Groenlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groenlo kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze tool lees jij omvangrijke toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 7141

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. We spreken over: type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Groenlo zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Palma 8 van het merk DZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oost Gelregebruikt 3070 kWh stroom plus nog eens 3070 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Groenlo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Groenlo waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Groenlo

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in groenlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen over uw woonobject. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een goede installateur in Groenlo. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Groenlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Groenlo?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €850 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Elettra 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Tromvik 6 (Livin’ flame), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • REDONDA10-GLASS (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Groenlo. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7140, 7141, 7142.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!