Pelletkachel kopen Lichtenvoorde

Vergelijk installateurs pelletketels Lichtenvoorde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lichtenvoorde kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool check je handige details die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7131

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke randvoorwaarden. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7131
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lichtenvoorde zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de GRECALE IDRO 14 ACS van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oost Gelregebruikt 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €169,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lichtenvoorde vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Lichtenvoorde waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lichtenvoorde

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in lichtenvoorde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen ten aanzien van uw woning. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een erkende installateur in Lichtenvoorde. Kijk naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lichtenvoorde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Lichtenvoorde?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €600 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Christina 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Audax 10 (Lasian), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • 98NUX.10C / NUX10C (Kalor), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lichtenvoorde. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7130, 7131, 7132.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!