Pelletkachel kopen Lievelde

Vergelijk installateurs pelletketels Lievelde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lievelde kopen biedt jou de kans om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker lees je samengestelde raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 7137

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lievelde iets om te overwegen. Dat kan zijn de RED MARGHERITA HYDRO van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oost Gelreconsumeert 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lievelde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Lievelde waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lievelde

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per product.

pelletkachel installateurs in lievelde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over de woning. Voorbeelden zijn het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga in zee met een goede installateur in Lievelde. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lievelde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Lievelde?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €450 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Denise 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Liland 8 (Livin’ flame), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • REDONDA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lievelde. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7137.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!