Pelletkachel kopen Harreveld

Vergelijk installateurs pelletketels Harreveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harreveld kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze website bekijk je bruikbare informatie die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 7135

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verschillende facetten. Denk aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Harreveld wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Ecofire Marisa 10 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oost Gelreverbruikt 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Harreveld vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Harreveld waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Harreveld

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante installatie: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in harreveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen ten aanzien van uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en de maatvoering hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Harreveld. Let op klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Harreveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Harreveld?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €700 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Christina 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Stavanger 6 (Livin’ flame), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • REDONDA10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Harreveld. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7135.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!