Pelletkachel kopen Welsum

Vergelijk installateurs pelletketels Welsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Welsum kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze tool lees je toepasbare info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 8196

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verschillende zaken. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8196
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Welsum zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Flavia van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Olst-Wijheverbruikt 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €172,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Welsum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Welsum waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Welsum

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in welsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een uitstekende installateur in Welsum. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Welsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Welsum?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg serieus. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €600 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sumo RAO (Rika), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Jessica 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14 All Style Elegance / Clessidra / Turbo (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Welsum. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8196.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!