Pelletkachel kopen Olst

Vergelijk installateurs pelletketels Olst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Olst kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn tal van soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze website ontdek je samengestelde details die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 8121

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8121
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Olst zeer interessant. Dat kan zijn de Tonda van het merk Fontana SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Olst-Wijheverbruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Olst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel bewoners kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Olst waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Olst

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is geschikt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante optie: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in olst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen inzake uw huis. Bijvoorbeeld het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Olst. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Olst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Olst?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €600 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Revo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Oldy (Moretti Design), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Olst. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8120, 8121.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!