Pelletkachel kopen Wijhe

Vergelijk installateurs pelletketels Wijhe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijhe kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze tool check jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 8130

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van specifieke factoren. Denk aan: huis-specificaties, het doel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijhe zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Sofia van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Olst-Wijheverbruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wijhe vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wijhe waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wijhe

Een andere is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1450 per model.

pelletkachel installateurs in wijhe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel monteurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen over uw woning. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een geschikte installateur in Wijhe. Vraag om recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wijhe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wijhe?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €950 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Livo / Livo Rao / Livo Pgi (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carlotta 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • A 6 Irion (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wijhe. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8121, 8130, 8131.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!