Pelletkachel kopen Marle

Vergelijk installateurs pelletketels Marle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marle kopen stelt je in de gelegenheid om je woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze vergelijker check je handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8198

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. We spreken over: jouw type huis, het doel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8198
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Marle zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sally plus van het merk ITCMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Olst-Wijhegebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €172,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Marle vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Marle waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Marle

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende beslissing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in marle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen die gaan over jouw huis. Relevant zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Marle. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Marle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Marle?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €500 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Revivo 140 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Jessica 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Aqua 14 Style Elegance (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Marle. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8198.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!