Pelletkachel kopen Wesepe

Vergelijk installateurs pelletketels Wesepe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wesepe kopen maakt het mogelijk om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze vergelijker lees je praktische raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 8124

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende aspecten. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8124
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wesepe iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ethermo TPASTS 24 van het merk UNGARO S.r.L.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Olst-Wijheverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wesepe vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Wesepe waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wesepe

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en besparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in wesepe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen inzake jouw huis. Voorbeelden zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Wesepe. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wesepe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wesepe?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €600 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Topo II (Rika), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carlotta 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Relax 5 (Moretti Design), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wesepe. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8121, 8124.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!