Pelletkachel kopen Gemert-Bakel

Vergelijk installateurs pelletketels Gemert-Bakel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gemert-Bakel kopen stelt jou in staat om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze tool bekijk je toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5421

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gemert-Bakel zeer interessant. Denk aan de Victor Airplus van het merk RavelliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Gemert-Bakelgebruikt 3480 kWh stroom en stookt 3480 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €177,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gemert-Bakel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Gemert-Bakel waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gemert-Bakel

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende installatie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in gemert-bakel

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot je woning. U kunt denken aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een goede installateur in Gemert-Bakel. Kijk naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gemert-Bakel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gemert-Bakel?

In de huidige situatie zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €800 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Meg Più (EdilKamin), vermogen 30,4 [KW], €1520 subsidie.
 • ZEFIRO³ (CADEL), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • 8000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gemert-Bakel. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5420, 5421, 5422.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente