Pelletkachel kopen Langenboom

Vergelijk installateurs pelletketels Langenboom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langenboom kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan tal van soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze pagina lees je accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 5453

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5453
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langenboom zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Lp up 6 Cocoon van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Mill en Sint Hubertconsumeert 3730 kWh stroom plus 3730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €194,00 in februari 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Langenboom vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Langenboom waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van februari 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Langenboom

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in langenboom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we wat vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een goede installateur in Langenboom. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Langenboom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Langenboom?

Hedendaags vind je diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €450 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Layer 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • OSSIDIANA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Langenboom. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5453.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!