Pelletkachel kopen Wilbertoord

Vergelijk installateurs pelletketels Wilbertoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wilbertoord kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze pagina ontdek jij praktische gegevens die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 5455

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Onder andere: huis-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wilbertoord iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Rosa idro 15 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Mill en Sint Hubertgebruikt 3730 kWh stroom en 3730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wilbertoord vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Wilbertoord waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wilbertoord

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in wilbertoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen m.b.t. uw woning. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Wilbertoord. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wilbertoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wilbertoord?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €600 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Thor 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • AMBRA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Emma Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wilbertoord. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5455.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!