Pelletkachel kopen Sint Hubert

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Hubert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Hubert kopen maakt het mogelijk om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze tool lees je actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 5454

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met specifieke variabelen. Onder andere: jouw type woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5454
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Hubert wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de TETI van het merk 3Spark by MAXI SrlEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Mill en Sint Hubertgebruikt 3730 kWh stroom plus nog eens 3730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €194,00 in februari 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sint Hubert vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Sint Hubert waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van februari 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Hubert

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een bewuste en prijs-interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in sint-hubert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen die gaan over jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Sint Hubert. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Hubert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sint Hubert?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €650 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Rolling 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • LUNA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Emma (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Sint Hubert. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5454.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!