Pelletkachel kopen Boekel

Vergelijk installateurs pelletketels Boekel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boekel kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We onderscheiden verschillende type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl lees je actuele toelichtingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 5427

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5427
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Boekel zeker een goede optie. Dat kan zijn de Comfort P70H49 van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Boekelgebruikt 3760 kWh stroom en 3760 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €191,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Boekel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Boekel waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Boekel

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige optie: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €750 per product.

pelletkachel installateurs in boekel

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot je huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Boekel. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boekel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Boekel?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €500 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Kira (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.
 • Redonda Glass 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Air 8 (Termal int.), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Boekel. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5427.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente