Pelletkachel kopen Mill

Vergelijk installateurs pelletketels Mill

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mill kopen maakt het mogelijk om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit tal van modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze website lees jij samengestelde adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 5451

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei variabelen. Denk aan: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5451
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Mill wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Venere van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Mill en Sint Hubertgebruikt 3730 kWh stroom en 3730 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Mill vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Mill waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mill

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in mill


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen een aantal vragen aangaande uw woonobject. Onder andere de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook factoren als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga voor een goede installateur in Mill. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Mill


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Mill?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €450 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Klizia 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • CORALLA (FLUMENFIRE), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Rosy (Extraflame), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Mill. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5450, 5451.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!