Pelletkachel kopen Uden

Vergelijk installateurs pelletketels Uden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uden kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees jij waardevolle gegevens die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5401

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5401
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Uden zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de BellaVista (R) Plus van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Udengebruikt 3320 kWh stroom en stookt 3320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Uden vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Uden waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2022 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Uden

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een bewuste en aantrekkelijke optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in uden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn relevante vragen aangaande het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als uitstraling en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Uden. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Uden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Uden?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €550 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Star 10.2 (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Eclipse Tonda (Caloritaly), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • POP 8 (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Uden. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5400, 5401, 5402, 5403, 5404, 5405, 5406, 5408, 5469.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente